Taxus Baccata med Haekplanter Heijnen

Taxus Baccata med Haekplanter Heijnen, også kaldet venijnboom, er den mest populære barlindssort i Holland og bruges ofte som en hækplante i mange hollandske, belgiske og tyske haver. Taxus Baccata er kendt som et stedsegrønt og vedligeholdelsesvenligt hækværk af høj kvalitet. Taxus Baccata omtales ofte med nævneren ‘taksafdækning’.

Taxus media Hicksii er et kryds mellem Taxus Baccata og Taxus Cuspidata, også kaldet Japanese Yew. Det vigtigste kendetegn ved Taxus media Hicksii er den søjleformede Taxus-plante. Denne barlind vokser lidt langsommere i forhold til Taxus Baccata, bærer røde bær om sommeren, har mørkegrønne nåle og er en dejlig kompakt barlind. Taxus Media Hicksii er meget velegnet som hækplante.

Du kan plante barlind ‘Baccata’ året rundt, så længe der ikke er nogen (nat) frost. Det er også bedre ikke at plante planter med en rodkugle om sommeren. Når du planter din hæk, skal du bruge plantejord og være forsigtig med ikke at placere planterne for dybt. Rotsystemet skal bare forsvinde under jorden.

Tak vedligeholdelse

Taxus er kendt som en meget vedligeholdelsesvenlig hækplante! Barsten er meget modstandsdygtig over for periodisk beskæring og tolererer endda komplet beskæring af planten. Derudover vokser barlind næsten overalt, og gødning to gange om året er tilstrækkelig til en smuk, grøn takseghæk! Ved plantning er det vigtigt at sikre, at barlindet får tilstrækkeligt vand, og at god grundlæggende ernæring (gødning) og den korrekte syreindhold (kalk) af jorden er sikret. Ønsker du flere tip og tricks til vedligeholdelse af Taxus? Så kig på de følgende sider; Beskæring af taks, plantning af taks.

Vores hækplanter kommer fra planteskolen og leveres direkte til dit hjem fra den åbne jord. Der er ingen indgriben fra en grossist, så vi garanterer en hurtig levering ud over en konkurrencedygtig taksepris. Vi holder også margener og faste omkostninger lave, så vi kan tilbyde disse faste lave priser året rundt.