Thuja

Thuja

Stedsegrønne hæk nåletræer har været ekstremt populære i mange år for at skabe et havehegn. Nåletræer som barlind og livets træ (videnskabeligt navn: thuja) er særligt populære blandt haveentusiaster. Derfor vil vi gerne uddybe, hvad der præcist adskiller thuja fra andre hæk-nåletræer. Det er ikke for ingenting, at dette specielle træ så ofte plantes som en hæk. En thuja hæk tilbyder mange fordele. Vi fortæller dig gerne hvad disse er.

Thuja er let at vedligeholde

I modsætning til nogle andre hæk nåletræer er thuja ret nem at vedligeholde. Livets træ vokser ret hurtigt, men ikke så hurtigt som Leyland-cypressen, som for eksempel kræver meget beskæring og ekstra pleje på grund af dens hurtige vækst. 1 til 2 beskæring pr. År er nok til at holde en thuja hæk i sin smukke, slanke form. Thuja kan beskæres godt, men pas på ikke at skære hæk tilbage for dybt: denne hæk nåletræ ender ikke på det bare træ. Brug altid skarpe beskæringsværktøjer, når du beskærer thuja: dette forhindrer beskadigelse af hæk.

Det tilrådes at befrugte thuja efter hver beskæring. Du kan gøre dette med organisk havegødning eller nåletræsgødning. Nåletræer er ofte mere tilbøjelige til magnesiummangel end andre hækplanter. En gødning, der er beriget med magnesium, er derfor ikke en overflødig luksus til at befrugte dit livets træhæk. Næsten alle hækplanter kræver beskæring og befrugtning. Thuja er en hæk-nåletræ, der forbliver smuk og sund med minimal pleje. Dette gør denne nåletræ særlig populær blandt haveentusiaster, der foretrækker et let havedesign.

Thuja vokser godt overalt

En anden fordel ved thuja i forhold til andre hæk nåletræer er, at den tåler næsten alle jordtyper godt. Imidlertid foretrækkes en næringsrig og let fugtig jord. Din thuja hæk skal beskyttes mod tørke: Giv altid hæk ekstra vand i perioder med langvarig tørke. Har du næringsfattig eller tør havejord? Selv da kan thujaen plantes meget godt. Det er så vigtigt, at livets træhæk er tilstrækkeligt befrugtet. Giv hæk noget gødning to gange om året: første gang om foråret og anden gang i slutningen af ​​sommeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *